projecten

Groengascentrale Kootstertille

De Groengascentrale

Voor de productie van groengas maakt de Groengascentrale in Kootstertille gebruik van vergisting op basis van de Hogen technologie. Het doel van de Groengascentrale is om jaarlijks 75.000 ton biomassa om te zetten in groengas waarmee ca. 7.200 Nederlandse huishoudens van een duurzaam alternatief voor aardgas kunnen worden voorzien. Voor meer informatie: groengaswestkern.nl

energy campus leeuwarden

Met de technieken van KPP gaat de Energy Campus Leeuwarden gerealiseerd worden. Voor meer informatie: Energy Campus Leeuwarden

biogas leeuwarden (dairy campus)

Op het terrein van de modelboerderij van de Wageningse Universiteit nabij Leeuwarden is een Hogen Bio-vergistingscentrale gerealiseerd die Groen Gas levert voor het opwekken van elektriciteit. Voor de meest recente info: Biogas Leeuwarden (Dairy Campus)

bdh (Bio Development Harlingen)

In Harlingen wordt een combinatie van de Hogen Biovergister en Gassifiers neergezet. Het opgewekte gas wordt gebruikt voor de verwarming van huishoudens. Tevens wordt elektriciteit geproduceerd. De CO2 wordt gecaptured voor industriële toepassingen. Voorts wordt van het digistaat biomest gemaakt. De Leachbuster® wordt ingezet om het water, dat als onderdeel van het productieproces vrijkomt, om te vormen tot schoon drinkwater.

Hau Giang – Long An (PROVINCES VIETNAM)

Met twee autoriteiten in de Mekong delta van Vietnam zijn overeenkomsten gesloten voor circulaire afval- en reststromen verwerking voor elektriciteit, fertilizer, schoon water en CO2 afvang.  Het gaat hier om een biovergister en gasifier configuraties, aangevuld met een Leachbuster® om schoon water te produceren en de CO2 uitstoot af te vangen en om te zetten in industrieel toepasbare CO2. Een derde overeenkomst is onderweg. Het doel is om binnen enkele jaren diverse configuraties in de Mekong Delta gerealiseerd te hebben.

Freetown (Sierra Leone)

Met Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, is een overeenkomst in voorbereiding voor de afvalverwerking voor elektriciteit, fertilizer, schoon water en CO2 afvang. Het gaat hier om een Biovergister en gasifier configuraties, aangevuld met een Leachbuster® om schoon water te produceren en de CO2 uitstoot af te vangen en om te zetten in industrieel toepasbare CO2.

Technologie als driver voor sustainable welvaart van Suriname

Met de overheid van Suriname is een overeenkomst gesloten (Publiek Private Samenwerking) om het landelijke afval- en energievraagstuk voor Ornamibo en Nickerie aan te pakken. KPP gaat ten zuiden van Paramaribo een volledige fabriek met Hogen Biovergister en meerdere Gasifiers neerzetten. Tevens gaat ook in Nickerie een 2e Gasifier fabriek gebouwd worden. Met het opgewekte gas wordt elektriciteit geproduceerd en kunnen gasflessen (sur. gasbommen) voor bijvoorbeeld kookdoeleinden worden gevuld. De CO2 wordt gecaptured voor industriële toepassingen. Voorts wordt van het digistaat biomest gemaakt ten behoeve van de landbouw. De Leachbuster® wordt ingezet om het water, dat als onderdeel van het productieproces vrijkomt, om te vormen tot schoon drinkwater. Het nevendoel is om van Suriname het groenste land ter wereld te maken en de economie op een groene wijze te laten groeien. Suriname verkrijgt dan een voorbeeldfunctie.

 

KPP energy & waste solutions BV Hoofdkantoor
Marconistraat 16, 3029 AK, Rotterdam

info@kpp-ews.com
https://kpp-ews.com

Facebook: KPP-energyandwastesolutions
Linkedin: KPP energy & waste solutions

Chamber of Commerce no.: 76410668

Disclaimer
Privacyverklaring

Web development & design: Brandsz.nl | Copyright 2020 KPP energy & waste solutions BV. All rights reserved.